Optochten Gennep en Cuijk gaan niet door, ook Beers afgelast

update/overzicht optochtenGENNEP/CUIJK - De carnavalsoptochten van Gennep en Milsbeek gaan zondag niet door. Ook in Cuijk, Beers, Overloon en Sint-Anthonis is de stekker eruit getrokken. De optocht van Gennep is verplaatst naar dinsdag, vanaf 13.30 uur, na de kinderoptocht. In Milsbeek is de optocht ook op dinsdag vanaf 15.00 uur. 

Opmerkelijk is dat de optochten in Wanroij, Mill en Sint-Hubert wel doorgaan. In Sint-Hubert om 11 voor 1 met lagere wagens, in Mill om 14.15 uur. 

De carnavalsverenigingen van Gennep en Milsbeek laten wel hun afsluitprogramma doorgaan. De verenigingen vervroegen wel deze programma’s. Belangstellenden voor het programma in Gennep zijn vanaf 15.00 uur van harte welkom in zaal Pica Mare. Belangstellenden voor de afsluiting Milsbeek zijn vanaf 15.30 uur van harte welkom in zaal Het Trefpunt.

Beeld uit de optocht in Velp, op zaterdag.
Volledig scherm
Beeld uit de optocht in Velp, op zaterdag. © Ed van Alem

De voorzitter van carnavalsvereniging Bombakkes in Gennep, Marco Seelen, zegt alleen maar begrip te hebben gehoord voor het verplaatsen van de Gennepse optocht naar komende dinsdag. ,,Veiligheid gaat voor alles. Ik waaide zelf net ook bijna weg.’’

In Noord-Brabant zijn zondag meer dan 100 optochten afgelast of verplaatst naar een andere dag. Daaronder zijn onder meer ook die van Oss, Ravenstein en Volkel. Veel Brabantse optochten zijn verplaatst naar dinsdag of een andere dag, zoals halfvasten. Dat geldt ook voor een aantal Limburgse optochten. De gemeente Venray heeft alle optochten in Venray en de kerkdorpen afgelast. Ook de optocht in Mook is niet doorgegaan. 

  1. Ouders druk door corona? Nee, dan de juf. ‘Vrij? Ik weet niet eens meer wat dat ís!’
    PREMIUM

    Ouders druk door corona? Nee, dan de juf. ‘Vrij? Ik weet niet eens meer wat dat ís!’

    VLIJMEN - Ja, ze overstelpen ouders met huiswerklijstjes en instructiefilmpjes. Maar als u denkt dat leraren nu zélf vooral zitten te relaxen in het lentezonnetje, heeft u het dus mooi mis. Op basisschool De Vijfhoeven in Vlijmen zijn ze drukker dan ooit door al die nieuwe digitale skills, spammende uitgevers, de noodopvang en zorgen om leerlingen. En als de juf dan ‘s avonds laat nog een mailtje krijgt met een vraag over een opdracht, dan denkt ze ‘geweldig!’ ,,Ze storen me nóóit!”