Carnavalsoptocht in Bosuilendorp (Ulvenhout) van 2019. Op de wagen van CV De Boereknuppels  stond alles door elkaar.
Volledig scherm
Carnavalsoptocht in Bosuilendorp (Ulvenhout) van 2019. Op de wagen van CV De Boereknuppels stond alles door elkaar. © Pix4Profs / Johan Wouters

Optocht afgelast? Op deze plekken kan je het toch nog inhalen

Carnaval is helaas weer voorbij en veel optochten zijn afgelast afgelopen weekend. Maar niet getreurd, want sommige optochten kan je dubbel en dwars inhalen. Die zijn namelijk verplaatst naar deze dagen. 

In West-Brabant gaat het om de optochten van Oosterhout, Baarle-Nassau, Oudenbosch, Waalwijk en Ulvenhout. Andere afgelaste optochten waren al verplaatst naar de maandag of dinsdag van carnaval of gingen helemaal niet meer door. 

Baarle-Nassau

De optocht van Smokkelgat wordt als eerste ingehaald. Komende zaterdag 29 februari is het al zover. Om 13.11 uur gaat de tocht daar van start. De route gaat door de Generaal Maczeklaan, Sint Janstraat, Stationsstraat, Kerkstraat, Desirée Geeraertstraat, Singel, Molenstraat.

Oudenbosch 

In Puitenol hebben ze ook besloten om de optocht alsnog door te laten gaan. Dat gebeurt ook komende zondag 1 maart. Die begint al om 12 uur 's ochtends vroeg omdat Fidei et Arti na de prijsuitreiking de zaal moet ombouwen voor activiteiten later.

Waalwijk

Uitstel wordt géén afstel voor de carnavalsoptocht van Waalwijk annex Schoenlapperslaand. Afgelopen zondag was het niet verantwoord om de optocht door te laten gaan, maar de organisatie heeft een nieuwe datum geprikt: zondag 1 maart. Hij begint dan om 14.15 uur. 

Oosterhout

De nieuwe datum voor de Grote Optocht van Kaaiendonk is 15 maart. Dat heeft de OCS De Smulnarren dinsdag laten weten. De reclameoptocht begint zondag 15 maart om 13.05 uur. De Grote Kaaiendonkse Optocht zal vanaf 13.11 uur door de straten trekken.

Ulvenhout

Ook de optocht van het Bosuilendorp werd op carnavalszondag 23 februari afgelast. Deze wordt verplaatst naar de dag vóór halfvasten op zaterdag 21 maart om 14.00 uur.