Volledig scherm
Ad (links) en Cees Berends wisten al ruim van tevoren wat te stemmen vandaag. Ad, de man achter het Millse burgerinitiatief voor één gemeente Land van Cuijk, is voor herindeling. Broer Cees, oud-wethouder en oud-raadslid, is voor een zelfstandige gemeente Mill en Sint Hubert. © Ed van Alem

Opkomstpercentage Mill in namiddag is 33 procent

MILL - Het opkomstpercentage voor de inwonersraadpleging in Mill lag om 16.15 uur op 33 procent. Dat meldt de gemeente Mill en Sint Hubert donderdagmiddag. 

Dit betekent dat bijna drieduizend inwoners (2954) van de bijna negenduizend mensen (8979) die mogen stemmen al gekozen hebben. 

76.000 inwoners

De inwoners hebben twee opties in het stemhokje: Mill moet zelfstandig blijven als gemeente of Mill moet per 1 januari 2022 fuseren met Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis tot de nieuwe gemeente Land van Cuijk, goed voor 76.000 inwoners.

Om 10.30 uur, bij een eerste meting, had 11 procent zijn of haar stem uitgebracht over de bestuurlijke toekomst van de eigen gemeente. 

Tot 21.00 uur stemmen

De zes stembureaus in Mill, Sint Hubert, Wilbertoord en Langenboom zijn nog tot 21.00 uur vanavond open. De uitslag wordt later vanavond nog bekendgemaakt door burgemeester Antoine Walraven.

De gemeenteraad heeft voor deze inwonersraadpleging, in de volksmond ook wel referendum geheten, een opkomstdrempel vastgesteld van 40 procent. 

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.