Volledig scherm
Efteling bouwt De zes Zwanen © videostill

Op deze dag opent het nieuwe sprookje De Zes Zwanen in de Efteling

KAATSHEUVEL - Het nieuwe sprookje van de Efteling opent op zaterdag 28 september haar deuren. Vanaf 10.00 uur kan je dan op de rug van één van de Zes Zwanen door het slot varen of al wandelend door het slot het tafereel bekijken. 

De Zes Zwanen is het 30e sprookje in het Sprookjesbos. In de gewelven van dit slot zit prinses Elisa op een rots te midden van honderden flonkerende bos-asters. Ze breit in alle stilte hemden van asters, waarmee ze de betovering van haar broers kan verbreken.

Het nieuwe sprookje ligt precies tussen de sprookjes van Sneeuwwitje en Assepoester. In november 2018 startte de bouw van het slot met een eigen slotgracht, waar de zes zwanen straks hun rondjes varen. 

75.000 liter water

Na het uitgraven van 350 kubieke meter zand is 80 kuub beton gestort voor de vijver. Die is gevuld met 75.000 liter water, waarin de zwanen hun rondjes zullen zwemmen. 

Het slot is 350 vierkante meter groot, 15 meter hoog en heeft 29.000 kilo staal als stevige basis. Het vormen van het staal en het bewerken van de binnen- en buitenmuren is met de hand gedaan.