Volledig scherm
Archieffoto: mist op Eindhoven Airport © Foto van de Meulenhof

Ook vanavond dichte mist: code geel voor heel Brabant en geen vliegverkeer op Eindhoven Airport

Het is dinsdagavond opnieuw behoorlijk mistig in Brabant. Vanuit het zuidoosten trekt een pak laaghangende bewolking richting het westen en noorden. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 200 meter. Het KNMI heeft code geel afgegeven. 

Na een ochtend vol chaos ligt daarom het vliegverkeer op Eindhoven Aiport vanaf 20.15 uur opnieuw stil. Er zouden dinsdagavond nog vijf vluchten vertrekken en twee vliegtuigen aankomen. Of die later op de avond kunnen landen, of moeten worden omgeleid, is nog niet duidelijk. 

Dinsdagochtend werden tientallen vluchten omgeleid naar andere luchthavens. Pas rond 13.15 uur kwam het vliegverkeer weer geleidelijk op gang. 

Weerplaza verwacht dat de mist vanavond en vannacht aanhouden. 

  1. Een roedel sledehonden is zo snel als de zwakste hond
    PREMIUM
    Honden

    Een roedel sledehon­den is zo snel als de zwakste hond

    GILZE - De hond is door de eeuwen heen de oudste en meest trouwe metgezel van de mens. In de achtste aflevering van deze serie over de rol van de viervoeter in ons dagelijks leven aandacht voor de sledehond. Een sledehondenwedstrijd met karren rond de bossen van Gilze. De regionale vereniging Mushing for All Holland ziet dit als het beste alternatief bij gebrek aan sneeuw. Maar straks reizen ze af naar koudere oorden.