Volledig scherm
Overlast in Eindhoven na de storm. © Bert Jansen

Onweer, hoosbuien en hagel teisteren Brabant opnieuw: zeker 1500 schademeldingen

Voor de tweede achtereenvolgende nacht is Brabant geteisterd door onweer, wateroverlast en hagel. Het KNMI gaf woensdagavond rond middernacht code oranje af. Interpolis ontving tot en met woensdagavond zeker 1500 schademeldingen, waaronder schades op huizen en auto's.

De meeste schadeclaims in Brabant waren afkomstig uit Eindhoven. Op de twee plek staat Veldhoven, gevolgd door Deurne, Helmond en Bergeijk. Uit die vijf plaatsen kwamen bij Interpolis de meeste meldingen van schade binnen. 

Een gebied met met zware onweersbuien trok zowel dinsdag als woensdag van zuid naar noord over het land. Ook viel er lokaal erg veel neerslag. De zware buien trokken vooral over Tilburg en omgeving en Oost-Brabant. In West-Brabant viel iets minder overlast te noteren.

De weerwaarschuwing van het KNMI gold voor heel Nederland, met uitzondering van het zuidwesten. Code oranje werd donderdagmorgen opgeheven en de schade werd opnieuw opgenomen.

Huizen en auto's

Interpolis kreeg woensdagavond al 1250 schades aan woonhuizen gemeld en 250 schades op auto's. ,,De laatste twaalf uur worden vooral gekenmerkt door waterschade en schade als gevolg van bliksem. Wat we ook zien is zogenaamde gevolgschade, bijvoorbeeld: dakpannen die door de storm los zijn komen te zitten en na de flinke stortbui van gisteren ook voor waterschade zorgen", aldus een medewerker van Interpolis. 

Onder andere in Sprang-Capelle en Eindhoven lag er donderdagmorgen nog erg veel regenwater op de straten. 

Tekst gaat verder onder de foto's.

Volledig scherm
Wateroverlast in Sprang-Capelle © Foto Persburo Midden Brabant/Erik Haverhals
Volledig scherm
Dierenverblijf Knegsel © Willy Swinkels/Facebook

Ook zorgden omgewaaide bomen voor de nodige schade. Zo werd het dierenverblijf in Knegsel compleet verwoest door bomen die de storm niet wisten te doorstaan. De dieren waren van tevoren verplaatst. 

Pinksteren

Vanaf donderdag wordt het weer volgens Weerplaza wat rustiger, waarbij de zon af en toe doorbreekt. Tijdens Pinksteren kunnen er soms buien vallen, maar er zijn ook droge momenten met zon. Zondag wordt het grotendeels droog, maandag is het wat wisselvalliger. De temperatuur ligt overdag rond de 19 tot 20 graden.