Verkenners Marja van Bijsterveldt (r) en Emile Roemer, hier in een onderonsje met commissaris van de Koning Ina Adema, presenteerden vrijdagochtend hun bevindingen aan Provinciale Staten.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkenners Marja van Bijsterveldt (r) en Emile Roemer, hier in een onderonsje met commissaris van de Koning Ina Adema, presenteerden vrijdagochtend hun bevindingen aan Provinciale Staten. © Marc Bolsius

Onenigheid in Brabantse politiek, maar na chaos volgt toch het compromis

Update + VIDEODEN BOSCH - De een wilde niet met de ander, de ander wilde niet met de een. Na een chaotische dag met veel gesoebat in Provinciale Staten (PS) is mogelijk toch een vluchtroute uit de Brabantse bestuurscrisis gevonden. Er worden twee formateurs aangesteld. Oud-minister Karla Peijs (CDA) is één van hen. 

  1. Nieuwsoverzicht | Restaurants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieuze hegsnoeier

    Nieuwsover­zicht | Restau­rants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieu­ze hegsnoeier

    In de Kempen is een busje vol drugsafval een maand lang onopgemerkt gebleven en in Waalwijk stonden afgelopen nacht vier auto’s in brand. Ondertussen werd in Hilvarenbeek het mysterie opgelost rondom de barmhartige Samaritaan die de heg van Marjo Mommersteeg snoeide en besloot de rechter dat restaurants Antonio’s en Fling in Eindhoven niet twee weken dicht hoeven. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.