Volledig scherm
© Flip Franssen

Onderzoeker: 'Brabants-Zeeuwse taskforce drugs is goed bezig'

BREDA - De Brabants-Zeeuwse taskforce tegen de drugscriminaliteit heeft goede effecten, maar de strijd kan nog veel beter gevoerd worden. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek dat is uitgevoerd door het Verwey-Jonker instituut.

De taskforce, die onder leiding staat van de Tilburgse burgemeester Noordanus, kreeg afgelopen zomer toestemming van het kabinet om nog een paar jaar door te gaan. Dat is logisch, schrijft Hans Boutellier, directeur van het Verwey-Jonker Instituut. De taskforce heeft volgens hem een belangrijke 'aanjagende rol' gehad in de strijd tegen de drugscriminaliteit.

Korte klappen
Hij constateert wel dat de samenwerking tussen de diverse partners (gemeenten, justitie, politie, Belastingdienst) regelmatig hapert. En ook dat het enthousiasme voor de taskforce in Oost-Brabant groter is dan in West-Brabant. Dat heeft er volgens Boutellier mee te maken dat in West-Brabant een voorkeur bestaat voor het uitdelen van 'korte klappen' en in Oost-Brabant meer oog is voor de langere termijn. Met een betere samenwerking zou nog veel winst te halen zijn, aldus Boutellier.

Lees ook het rapport op de website van het instituut.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.