Volledig scherm
© Joyce van Belkom

Onderzoek: ‘Een derde vakantieparken West-Brabant vergane glorie’

DEN BOSCH - Een op de drie vakantieparken in West-Brabant kan worden omschreven als ‘vergane glorie’ of ‘niet vitaal’. Daarmee scoort deze regio het slechtst in verhouding tot andere delen van de provincie. Dat blijkt uit een onderzoek dat Gedeputeerde Staten hebben laten doen onder de 199 vakantieparken in Brabant.

Quote

Vaak speelt het ontbreken van bedrijfsop­vol­ging een rol.

Annelies de Witte, ZKA Leisure Consultants

In het rapport staat dat 34 procent van de West-Brabantse campings als ‘gezond en vitaal’ kan worden beschouw. Excellent is er niet een van de 69 parken in dit deel van de provincie. En deel van de parken voldoet niet meer aan de wensen van de gast. Volgens de onderzoekers heeft 35 procent van de parken te weinig perspectief en te weinig kwaliteit. Ze liggen ook op minder gewilde plaatsen. 

,,We hebben parken bezocht die jaren geleden tot de top behoorden, maar waar al jaren niet meer in is geïnvesteerd. Vaak speelt ook het ontbreken van bedrijfsopvolging een rol”, zegt Annelies de Witte, onderzoeksleider bij ZKA Leisure Consultants, het bureau dat het onderzoek heeft gedaan.

De vraag is nu wat er moet gebeuren met de vakantieparken die niet langer vitaal zijn. Provinciebestuurder Erik van Merrienboer zegt dat er ook moet worden ‘nagedacht over saneren en sloop’.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.