Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.

,,Top. Blij dat er nu eindelijk een besluit ligt”, complimenteert secretaris Jeroen de Lange de regerende coalitie. ,,De boel wordt vlot getrokken, dat is het voornaamste.”

Zijn organisatie (3000 ondernemers en directeuren) vindt het te vroeg om in te gaan op details rondom de snelheidsbeperkingen en de gevolgen voor het Zuiden. ,,Het gaat erom dat we in dit land weer vooruit kunnen met de bouw”, aldus De Lange. ,,We hebben met z’n allen al te lang stil gestaan omdat overheden in een milieukramp lagen. De economische schade door de stikstofcrisis liep enorm op.”