Langs de A-73 bij het tussenstation voor elektriciteit word onder hoogspanning gewerkt aan uitbreiding van de netcapaciteit.
Volledig scherm
Langs de A-73 bij het tussenstation voor elektriciteit word onder hoogspanning gewerkt aan uitbreiding van de netcapaciteit. © Ed van Alem

Onder hoogspanning werken aan uitbreiding van elektriciteitsnetwerk vanuit Boxmeer

BOXMEER - Even een stroomkabeltje ophangen. Het kost bij Boxmeer even wat meer moeite. Daar wordt al enige tijd gewerkt aan het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk. Vanuit een nieuw gebouwd station worden kabels die 150.000 Volt kunnen verwerken gelegd van Boxmeer naar Venray, Gennep en Haps. 

 1. Meerdere boerenprotesten op snelwegen in Brabant, nieuwe acties dinsdag niet uitgesloten
  Video

  Meerdere boerenpro­tes­ten op snelwegen in Brabant, nieuwe acties dinsdag niet uitgeslo­ten

  Brabantse snelwegen zijn na onderhandeling tussen de politie en boeren weer vrij, nadat deze maandagmiddag voor lange tijd waren geblokkeerd. Met hooibalen werd het verkeer op de A2 bij Best, A67 bij Liessel en de A50 bij Oss stilgezet. Rond 16.15 waren in het Provinciehuis in Den Bosch acht boeren binnen om een vreedzaam gesprek aan te gaan met de gedeputeerde. Maandagavond waren er nog protestacties langs wegen in Oisterwijk, Waspik en Moerdijk.
 2. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 3. Nieuwsoverzicht | 35 slecht verzorgde katten en kittens gevonden - Koningin Máxima borduurt in Tilburg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 35 slecht verzorgde katten en kittens gevonden - Koningin Máxima borduurt in Tilburg

  De aanpak van criminele uitbuiting schiet tekort doordat opsporingsinstanties slachtoffers van criminele uitbuiting zelden in beeld hebben. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat vandaag is gepresenteerd. De plannen voor het invoeren van rekeningrijden worden morgen besproken in de ministerraad, maar lekten in hoofdlijnen al uit. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.