Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg.
Volledig scherm
Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg. © ANP

Ondanks uittocht van boeren is het rustig op de Brabantse snelwegen

Ondanks de uittocht van de boeren is het woensdagavond rustig op de Brabantse snelwegen. De eerste trekkers zijn op de Moerdijkbrug gespot. Daarna zullen ze verder het zuiden intrekken en huiswaarts gaan. 

Verwacht werd dat het druk zou worden in de avondspits. Na het protest in Den Haag zijn de eerste boeren rond 18.00 uur vertrokken. In en om de stad stond het dan ook vast. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt dat het op de A12, de A4 en de A3 drukker is dan normaal. ,,Veel tractoren vertrekken en dat zorgt voor hinder op de snelwegen”, aldus de woordvoerder. ,,In heel Nederland zie je dat weggebruikers hinder ondervinden van de tractoren op de weg.”

Tegen 20.00 uur is het vooral druk tussen Den Haag en Utrecht. In Brabant valt het tot dan mee. Rijkswaterstaat verwacht wel dat het drukker wordt in de provincie, maar niet dat het grote problemen zal leiden.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”