Volledig scherm
Slofjes van Oma Meijel Breit. © Moniek Hanssen

Oma Meijel Breit: Moniek uit Heesch begint liefdevolle actie na horror-ongeluk

HEESCH - Moniek Hanssen uit Heesch geeft een positieve draai aan het gruwelijke ongeluk, waarbij ze haar dochtertje Ize (2) en haar beide ouders verloor. Ze begint een initiatief rond babyslofjes: Oma Meijel Breit.

Vanaf woensdag zijn via een webshop babyslofjes verkrijgbaar. Voor elk verkocht paar schenkt Moniek Hanssen een paar aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Zo wil ze ouders steunen van pasgeboren kindjes die in het ziekenhuis voor hun leven vechten.

Droom
„Ik denk dat wij als geen ander weten hoe het is om een steuntje in de rug te krijgen”, zegt Moniek in een interview dat het Brabants Dagblad dinsdag publiceert. Zij en haar partner Erik Derijks ontvingen duizenden steunbetuigingen nadat Erik in een emotionele uitbarsting met een stoel smeet in de rechtbank. Dit gebeurde direct nadat de rechter een taakstraf gaf aan de veroorzaker van het ongeval. Later in hoger beroep kreeg de man een celstraf.

Met Oma Meijel Breit wil Moniek de droom van haar overleden moeder waarmaken: babyslofjes naar het ziekenhuis brengen. „Mijn moeder was iemand van het geven, het delen, van warmte. Niet voor wat hoort wat, maar gewoon geven omdat je graag geeft.”

Complimenten
Honderden mensen complimenteren Moniek Hanssen maandagavond met haar initiatief. Via sociale media stromen de complimenten binnen na eerste publicaties op de websites van Brabants Dagblad, De Limburger en het AD. Moniek geniet ervan: ,,De reacties zijn nu al hartverwarmend."

Op de Facebookpagina van Oma Meijel Breit melden enkele bekenden aan Moniek dat ze thuis nog slofjes hebben liggen van de echte Oma Meijel: ,,Heb hier nog slofjes liggen die je moeder gemaakt heeft. Chris heeft ze veel aangehad. Succes.”

Lees het complete interview met Moniek Hanssen in BN DeStem van dinsdag 20 september.

Volledig scherm
Moniek Hanssen uit Heesch. © Van Assendelft/Jeroen Appels