Volledig scherm
Willy Selten tijdens een eerder bezoek aan de rechtbank in Den Bosch. © Archieffoto: Kirsten Rietbergen/BD

OM eist 1,2 miljoen van vleesfraudeur Selten

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie eist ruim 1,2 miljoen euro van vleeshandelaar Willy Selten. Het is volgens de aanklagers het geschatte voordeel dat hij heeft gehad door paardenvlees als rundvlees te verkopen.

Selten werd vorig jaar veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor fraude met het vlees. Bij zijn vleesgroothandel in Oss werd in 2011 en 2012 ten minste 336.000 kilo paard verwerkt. In de administratie en boekhouding was dat niet opgenomen en de rechter veroordeelde hem daarom voor valsheid in geschrifte.

De rechtbank bepaalde eerder dit jaar dat Selten ook moet boeten voor het faillissement van zijn vleeshandel. De paardenvleesaffaire was een belangrijke oorzaak van het faillissement en de rechter oordeelde dat de handelaar een voorschot van 1 miljoen euro moet betalen om het totale tekort af te dekken.

De rechtszaak over de claim van justitie begint maandag bij de rechtbank in Den Bosch. In het kamp van Selten wordt gelaten gereageerd op alle claims. ,,Hij is al tot op het bot uitgekleed’’, reageert zijn adviseur Frank Peters op vragen over het nut ervan.

Selten ging in beroep tegen zijn celstraf maar de zaak is bij het gerechtshof in Den Bosch nog niet ingepland.