Volledig scherm
© AFP

Nooit meer ‘Beat It’ in Jumbo? Supermarkt overweegt Michael Jackson-ban

VEGHEL - In filialen van Jumbo zijn mogelijk in de toekomst geen nummers van Michael Jackson meer te horen. De Veghelse supermarktketen is zich, net als de Albert Heijn, aan het beraden op het verwijderen van de hits uit zijn afspeellijsten naar aanleiding van de omstreden documentaire Leaving Neverland. Dat laat een woordvoerder van Jumbo woensdag desgevraagd weten aan het Brabants Dagblad.

Naar aanleiding van de ophef rond de documentaire, waarin Jackson wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, besloten verschillende radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland zijn muziek niet langer te draaien. In Nederland zijn de hits van het popicoon niet langer op de regionale zender NH te horen.

‘Mag niet aanstootgevend zijn’

Wat Jumbo van plan is naar aanleiding van Leaving Neverland, is nog onduidelijk. ,,We vinden dat muziek in onze winkels niet als aanstootgevend mag worden ervaren door onze klanten”, zo laat een woordvoerder weten. ,,We houden daarom de reacties van onze klanten in de gaten.”

Niet alleen bij Jumbo zitten ze in hun maag met de affaire rondom Michael Jackson. Ook Albert Heijn denkt na over maatregelen. ,,Het is een kleine moeite om een nummer uit een playlist te halen. Of we dat gaan doen, bespreken we. Muziek in onze winkels moet niet aanstootgevend zijn”, zei een woordvoerder gisteren. ,,Klanten hebben overigens nooit geklaagd over nummers van Michael Jackson.”

Geen coverbands in Breda

Behalve bij supermarkten staat de documentaire ook bij Brabantse poppodia hoog op de agenda. Zo hebben ze bij poppodium Mezz in Breda besloten om de komende tijd geen coverbands van Michael Jackson meer toe te laten. 

,,Tributes zijn tegenwoordig steeds vaker te zien in poppodia en we krijgen dus met regelmaat ook Michael Jackson tributebands aangeboden. Hier gaan we voorlopig niet op in”, vertelde een woordvoerder gisteren tegen deze krant.

  1. Treinen in Brabant gaan langzamer rijden: ‘Kansloze proef, dit draait het vervoer de nek om’
    PREMIUM

    Treinen in Brabant gaan langzamer rijden: ‘Kansloze proef, dit draait het vervoer de nek om’

    DEN BOSCH - De proef die binnenkort start met langzamer rijdende treinen op het spoortraject door en langs Boxtel, Den Bosch en Zaltbommel lijkt bij voorbaat al kansloos. Zowel goederenvervoerders als omwonenden van het spoor zijn zeer sceptisch. ,,De proef is een wassen neus”, zeggen omwonenden. ,,Langzamer rijden draait het spoorgoederenvervoer de nek om”, aldus vervoerders.