Volledig scherm
© Thinkstock

Nóg een hittegolf in september, waar kun je nog zwemmen in West-Brabant?

ETTEN-LEUR - Het einde van de zomer is bijna in zicht, maar voordat het zover is hebben we nog een paar tropische dagen te gaan. De temperaturen kunnen in Brabant tot en met woensdag boven de 30 graden uitkomen.

Dat is uitzonderlijk voor midden september en de meeste zwembaden, strandtenten en andere zomerse aangelegenheden hebben hier geen rekening mee gehouden. Waar kun je nu wel of juist geen verkoeling zoeken in de regio?

Huurders van vakantiehuisjes en cabines in Zeeland balen, want zij moeten hun zomeronderkomen alweer opruimen. Officieel moet dat op donderdag 15 september, maar sommige verhuurder geven uitstel. Zo lang de huisjes maar voor 1 november, als het stormseizoen begint, weg zijn.

Bewoners van Tholen en omgeving hebben geluk, want de zwembaden De Spetter en Haestinge blijven nog tot en met vrijdag 16 september open vanwege het verwachte warme weer, zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Bij zwembad Het Run in Drunen willen ze wel langer open blijven, maar zitten ze om personeel verlegen, omdat ze ze vaak gebruik maken van studenten en vrijwilligers die toezicht houden. En ja, die moeten weer naar school. Ze zijn nu met man en macht aan het zoeken naar geschikt personeel.

Open buiten -en strandbaden

Bij deze buiten -strandbaden kan je in ieder geval wel terecht komende dagen:

Westpolderplas in Etten-Leur Zwembad de Katjeskelder in Oosterhout Recreatieplas 't Zand in Alphen Recreatiedomein De Mosten in Meer (BE) De Galderse Meren bij Breda De Warande in Oosterhout De Spetter in Tholen Haestinge in Tholen