Volledig scherm
© Corin Denis

No Surrender-captain: 'Ze pakken me vanwege mijn hesje'

TILBURG - Corin Denis, de Tilburgse captain van motorclub No Surrender, voelt zich slachtoffer van 'de spelletjes van justitie'. Denis zit al ruim een half jaar in de gevangenis, het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij in de drugshandel zat.

Denis werd een aantal keren gezien in bedrijf Party King in Best, dat volgens justitie een 'rovershol' was waar tientallen drugscriminelen bijeen kwamen om hun zaakjes te regelen. Denis beseft dat hij de schijn tegen heeft en erkent ook dat hij daar een paar keer geweest is: ,Om een beetje te ouwehoeren, meer niet".

Op 4 april, tijdens de 'Operatie Trefpunt', viel de politie binnen in het Bestse bedrijf. In het hele land werden 56 verdachten aangehouden, van wie de meesten overigens al weer op vrije voeten zijn.

Twee vliegen in één klap
Ook advocaat Bert de Rooij denkt dat de No Surrender-functie van Denis een rol speelt in het strafrechtelijk onderzoek. ,,Zo vangt justitie twee vliegen in één klap: bij de grootste politie-actie ooit wordt ook nog een prominent lid van de motorclub gepakt! Maar nergens in het dossier blijkt dat die motorclub er ook maar iets mee te maken heeft." Bewijs dat Denis leider zou zijn van een criminele organisatie, is er volgens De Rooij totaal niet.

Denis staat op 2 februari terecht in de rechtbank van Den Bosch. Tot die tijd moet hij in het Huis van Bewaring in Grave blijven, waar het Brabants Dagblad een interview met hem had. ,,Als ik iets verkeerds heb gedaan, mogen ze me straffen, prima. Maar nu pakken ze me omdat ik wel eens een hesje van een motorclub draag."