Medewerkers van de Insprectie SZW bij de tandartspraktijk aan de Nieuwe Fellenoord in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de Insprectie SZW bij de tandartspraktijk aan de Nieuwe Fellenoord in Eindhoven. © Dave Hendriks/fotopersburo Bert Jansen

Nieuwsoverzicht | Internationale studenten wanhopig op zoek naar kamer - Stelselmatig gesjoemel door Syriërs

Internationale studenten in West-Brabant zijn wanhopig: velen zoeken nog woonruimte en moeten zich in moeilijke bochten wringen om alsnog lessen te kunnen volgen. De brand bij een bassischool in Oss kon zaterdagochtend heel anders verlopen als het alarmbedrijf niet zo snel had gereageerd. Het bedrijf was na het afgaan van het inbraakalarm snel ter plaatse en waarschuwde direct de brandweer. Tijdens de Nederlands Studenten Kampioenschappen zijn meerdere fietsers ten val gekomen, twee zijn naar het ziekenhuis gebracht.  Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag. 

 1. Doodskreten en ‘betalen, betalen’: buren horen ijzingwekkende geluiden tijdens aanval met hakbijl in Eindhoven
  PREMIUM
  VIDEO

  Doodskre­ten en ‘betalen, betalen’: buren horen ijzingwek­ken­de geluiden tijdens aanval met hakbijl in Eindhoven

  EINDHOVEN - In de Otterstraat in Eindhoven is zondag even na middernacht een man door twee andere mannen zwaar mishandeld. Volgens meerdere getuigen werd hij geslagen met een hakbijl en een ijzeren staaf. Daarbij werd volgens buren geschreeuwd: ,,Betalen, betalen!” Het slachtoffer was zwaargewond maar de verwondingen waren volgens de politie niet levensbedreigend.
 2. Goof (81) leerde honderden schaatsers ‘pootje over’

  Goof (81) leerde honderden schaatsers ‘pootje over’

  Hij leerde een paar honderd kinderen schaatsen en ook dit schaatsseizoen is trainer Goof Huijben (81) uit Oosterhout er weer bij om zijn liefde voor de schaatssport over te brengen op andere Brabanders. Klein van stuk, maar boordevol energie. Zo kent de West-Brabantse schaatswereld Goof Huijben. Al twintig jaar rijdt hij rond op de kunstijsbaan in Breda waar hij schaatsles geeft. Honderden kinderen leerden van hem ‘pootje over’. ,,Vaak zie je al snel of een kind aanleg heeft. Talenten begrijpen de schaatshouding”, zegt Huijben.