In Oisterwijk werd zaterdag een das gevonden. Wonder boven wonder kon het dier levend gered worden.
Volledig scherm
PREMIUM
In Oisterwijk werd zaterdag een das gevonden. Wonder boven wonder kon het dier levend gered worden. © Toby de Kort - De Kort Media

Nieuwsoverzicht | Drie gewapende mannen aangehouden voor homogeweld - Wilde das gered uit put

Drie jonge mannen uit de omgeving van Oss zijn deze week aangehouden voor het mishandelen van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats. De politie onderzoekt of het drietal mogelijk iets te maken heeft met eerdere incidenten aldaar. Verder is de politie nog altijd druk in de weer met de cold case rondom Wies Hensen uit Budel. In Breda werden vier aanhoudingen verricht voor een vechtpartij na afloop van een wedstrijd van NAC. En de komende tijd lijkt het zonnig te worden. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag 28 augustus.

  1. Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcampagne van start
    PREMIUM

    Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcam­pag­ne van start

    Het lijkt normaal: dat in Brabant 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven schoon drinkwater krijgen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Ons watersysteem is namelijk ‘uit balans’, meldt leverancier Brabant Water. Met een campagne die maandag van start is gegaan in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, legt het waterbedrijf een belangrijke taak voor het herstel bij de burger: bewuster en vooral mínder water verbruiken.