IC-verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt. In de Brabantse ziekenhuizen is het al weken overvol.
Volledig scherm
PREMIUM
IC-verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt. In de Brabantse ziekenhuizen is het al weken overvol. © ETZ/Ellen den Ouden

Nieuwsoverzicht | Brabantse ziekenhuizen al weken overvol - Chinooks Gilze-Rijen ingezet bij natuurbrand België

De ic's in ziekenhuizen in Brabant liggen al weken overvol. Begin april werd er nog twintig procent van geplande operaties afgebeld. Inmiddels wordt veertig procent van de zorg uitgesteld. Net over de grens bij Zundert is vrijdag een grote natuurbrand uitgebroken. De brand ontstond na een militaire schietoefening. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.

  1. Een herenhuis, boerderij of ruïne: deze monumentale panden staan te koop in Brabant

    Een herenhuis, boerderij of ruïne: deze monumenta­le panden staan te koop in Brabant

    Het internet staat vol met Brabantse rijtjeshuizen, villa's en recreatiewoningen die te koop staan. Maar wat als je op zoek bent naar meer historie? Naar authenticiteit, een natuurlijke omgeving of gewoon heel veel ruimte? Dan is een monumentaal pand misschien een goede keuze. Eerlijk is eerlijk: je moet er een aardig spaarcentje voor neerleggen. Maar als geld geen rol speelt, kun je met deze vijf opties je hart ophalen.