Teler Frank Jansen uit Breda heeft net als veel van zijn collega’s te maken met diefstal. Bij hem gaat het onder meer om aardbeienplanten. Een dief komt zelfs jaarlijks in dezelfde week terug. Om die reden heeft hij een bord op zijn veld geplaatst.
Volledig scherm
PREMIUM
Teler Frank Jansen uit Breda heeft net als veel van zijn collega’s te maken met diefstal. Bij hem gaat het onder meer om aardbeienplanten. Een dief komt zelfs jaarlijks in dezelfde week terug. Om die reden heeft hij een bord op zijn veld geplaatst. © Pix4Profs-Ron Magielse

Nieuwsoverzicht | Bestolen boeren zijn diefstal beu - Ronald verzamelt 10.000 bierglazen

Boeren en tuinders maken zich zorgen over de diefstal van groenten en fruit recht van het land. Het wordt steeds lastiger om Brabant te bereiken met goederen via de Rijn, Lek, Waal en Maas. Daardoor kan de bevoorrading van sommige producten spaak lopen. De Vuelta begint steeds meer te leven in de doorvoergemeenten. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”