Volledig scherm
PREMIUM
© Frederik Beyens

Nieuwe diamantmuseum laat Antwerpen weer schitteren

ANTWERPEN - In Antwerpen opende deze week het nieuwe diamantmuseum DIVA. Vanaf het eerste moment dat je er binnenstapt, voert de zwoele stem van 'butler' Jérôme je langs de schittering en geschiedenis van de stad.

Antwerpen is al sinds de 16de eeuw verbonden met de diamant. En nog steeds vindt 80 procent van de wereldhandel in ruwe diamant daar plaats. Toch had de stad al jaren geen diamant- of zilvermuseum meer (deze sloten respectievelijk in 2012 en 2014). Met DIVA is er een nieuw verhaal rondom diamanten in Antwerpen geboren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatiegraad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten halen gewenste vaccinatie­graad niet, hoe scoort jouw gemeente?

    Drie Brabantse gemeenten hebben een lagere vaccinatiegraad dan de gewenste 90 procent. Dat zijn Werkendam, Aalburg en Woensdrecht. Dit blijkt uit cijfers van de GGD Brabant over 2018. De eerste twee gemeenten vallen in de zogeheten ‘Bible-Belt’, waarin mensen om religieuze redenen afzien van vaccinatie. De lage vaccinatiegraad in Woensdrecht is volgens de GGD West-Brabant te wijten aan het feit dat een aantal kinderen in België naar school gaat en daar wordt ingeënt.