Volledig scherm
PREMIUM
© Frederik Beyens

Nieuwe diamantmuseum laat Antwerpen weer schitteren

ANTWERPEN - In Antwerpen opende deze week het nieuwe diamantmuseum DIVA. Vanaf het eerste moment dat je er binnenstapt, voert de zwoele stem van 'butler' Jérôme je langs de schittering en geschiedenis van de stad.

Antwerpen is al sinds de 16de eeuw verbonden met de diamant. En nog steeds vindt 80 procent van de wereldhandel in ruwe diamant daar plaats. Toch had de stad al jaren geen diamant- of zilvermuseum meer (deze sloten respectievelijk in 2012 en 2014). Met DIVA is er een nieuw verhaal rondom diamanten in Antwerpen geboren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.