Beeld van begin juni, toen de horeca weer open mocht na een reeks versoepelingen. Nu gelden er juist strengere maatregelen voor de horecasector.
Volledig scherm
Beeld van begin juni, toen de horeca weer open mocht na een reeks versoepelingen. Nu gelden er juist strengere maatregelen voor de horecasector. © ANP

Nieuwe coronamaatregelen in Brabant-Noord en -Zuidoost zijn ingegaan, dit zijn de nieuwe regels

Vanwege het snel oplopende aantal coronabesmettingen geldt in de Veiligheidsregio's Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost vanaf vandaag 18.00 uur risiconiveau 2. Het bijbehorende predicaat 'zorgelijk’ gaat gepaard met extra coronamatregelen. Hoe zat het ook alweer?

  1. Nieuwsoverzicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet

    Zwarte Piet is in Eindhoven in de ban gedaan, maar de alternatieve Grijze Giet valt ook niet in de smaak bij anti-racismegroepen. Ze noemen het een ‘pseudo-blackface’ en gaan daarom alsnog demonstreren tijdens de intocht in Eindhoven - hoe die er tijdens corona ook uit mag zien. Verder was er vandaag nieuws over de griepprik. Er zijn grote tekorten dit jaar. En er is goed nieuws voor een hondje dat verdween in een dassenburcht. De baasjes waren dit weekend bang dat de dassen de Jack Russel zouden doodbijten, maar het bleek vandaag toch goed afgelopen.