Volledig scherm
Logo van Het nieuws uit Brabant © De Persgroep

Nieuw op Google Assistant en jouw podcast: in 2 minuten op de hoogte met Het nieuws uit Brabant

luister hier‘s Ochtends vroeg is het soms haasten, rennen en vliegen. Zoek daarin maar eens tijd om snel het nieuws te lezen. Voor wie vroeg op de ochtend toch op de hoogte wil zijn van het laatste nieuws, hebben we iets bedacht: een gesproken nieuwsbulletin op je mobiel en slimme speaker. 

We zetten elke ochtend op 07.00 uur het belangrijkste nieuws uit Brabant voor je op een rij. Daarbij kijken we ook naar wat verder op de dag belangrijk wordt. In twee minuten tijd ben je helemaal bij en kun je weer meepraten op je werk of op het schoolplein. 

Je vraagt het nieuws op via je favoriete podcastapp, bijvoorbeeld in die van Apple of via Spotify. Wie een slimme speaker in huis heeft met Google Assistant, kan het bulletin instellen als standaard nieuwsbron. Dat kan door onder Diensten te klikken op Nieuws, en vervolgens Het nieuws uit Brabant te selecteren. Ook kun je ons nieuws afspelen door te zeggen: ‘Hey Google, speel Het nieuws uit Brabant'. 

Ook via Whatsapp

Wie geabonneerd is op onze Whatsappservice, kan al een tijdje luisteren naar onze bulletins. Als je je aanmeldt voor deze service, krijg je elke ochtend om 07.00 uur van ons een appje met het bulletin. Daarnaast sturen we je gedurende de dag nog een paar belangrijke of interessante berichten. Aanmelden doe je door BN AAN te appen naar 06-10141812. Hier lees je meer over onze Whatsapp-service. 

Beluister hier het nieuwsbulletin van vandaag. 

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.