Volledig scherm
PREMIUM
Enkele watertorens uit West-Brabant. © BN DeStem

Nieuw bestaan watertorens: van kunsthandel tot unieke woning

De meeste watertorens hebben niet meer de functie waarvoor ze ooit bedoeld zijn. Ook in deze regio hebben ze allemaal een tweede leven gekregen. Meestal zijn ze verbouwd tot woningen, maar ook als bedrijfsruimte zijn de torens in trek. ,,Het zijn echte iconen, veel plaatsen zouden hun toren niet willen missen.''

Bijna elke plaats had er wel eentje: een watertoren. Ooit onmisbaar om de druk op de waterleidingen te houden, tegenwoordig hebben de overgebleven exemplaren bijna allemaal een tweede leven gekregen. Van woningen tot kantoren en van trainingscentrum tot kunstopslag, wat is er gebeurd met onze West-Brabantse watertorens?

  1. Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindhovenaar’: Het Eindhovensch Dagblad verschijnt weer!

    Podcast | Deel 5 van ‘Operatie Market Garden door de ogen van een Eindho­venaar’: Het Eindho­vensch Dagblad verschijnt weer!

    EINDHOVEN - De eerste krant! Het Eindhovensch Dagblad - door de Duitsers verboden in 1941 - is voor het eerst weer verschenen op 22 september. ‘Er stond nog niet veel in, maar het deed je toch goed!’ Op 23 september begint het te regenen. Een strop voor de Engelsen, die goed vliegweer nodig hebben om door te kunnen stoten naar Arnhem. Beluister hier deel 5 van onze podcast.