Volledig scherm
PREMIUM
Enkele watertorens uit West-Brabant. © BN DeStem

Nieuw bestaan watertorens: van kunsthandel tot unieke woning

De meeste watertorens hebben niet meer de functie waarvoor ze ooit bedoeld zijn. Ook in deze regio hebben ze allemaal een tweede leven gekregen. Meestal zijn ze verbouwd tot woningen, maar ook als bedrijfsruimte zijn de torens in trek. ,,Het zijn echte iconen, veel plaatsen zouden hun toren niet willen missen.''

Bijna elke plaats had er wel eentje: een watertoren. Ooit onmisbaar om de druk op de waterleidingen te houden, tegenwoordig hebben de overgebleven exemplaren bijna allemaal een tweede leven gekregen. Van woningen tot kantoren en van trainingscentrum tot kunstopslag, wat is er gebeurd met onze West-Brabantse watertorens?

  1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

    Rabobende verdachten eisen andere rechters

    ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.