Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagenchauffeur Nick (inzet) zette zijn truck overdwars op de weg, om de slachtoffers te beschermen. © Bart Meesters, privé

Nick (35) beschermde slachtoffers na dodelijk ongeluk A2 bij Den Bosch: ‘Instinctief zette ik mijn vrachtwagen dwars op de weg’

DEN BOSCH - De 35-jarige vrachtwagenchauffeur Nick van Rijn uit Tuil heeft bij het ongeluk op de A2 maandagnacht, waarbij een 18-jarige jongen uit Boxtel omkwam, mogelijk erger leed voorkomen. De chauffeur zette zijn vrachtwagen overdwars op de A2 om de slachtoffers op het wegdek te beschermen tegen voorbijkomende auto's. ,,Ik zag een grote stofwolk en dacht meteen: hier is iets goed mis", vertelt Van Rijn. 

Van Rijn was onderweg naar huis vanuit een bloemenveiling in Duitsland toen hij enkele momenten na het dodelijke ongeval aankwam. ,,Ik heb het ongeluk net niet gezien. Toen ik aan kwam rijden zag ik een grote stofwolk. Dichterbij bleken er ook mensen op het wegdek liggen. Ik wist meteen dat het mis was.” Zonder er al te veel bij na te denken zette hij zijn wagen dwars op de weg. ,,Mijn eerste gedachte was dat de mensen veilig moesten zijn. Het was een instinct, volgens mij had ieder ander hetzelfde gedaan.” 

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.