Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Nederlanders met griep ook getest op coronavirus

NIJMEGEN - Veertig huisartspraktijken laten vanaf nu alle mensen die zich met griep melden ook testen op de aanwezigheid van het coronavirus. Op die manier proberen gezondheidsinstituten in de gaten te houden of het virus in Nederland circuleert.

 1. LEES TERUG | Aantal besmettingen op cruiseschip blijft stijgen
  coronavirus

  LEES TERUG | Aantal besmettin­gen op cruise­schip blijft stijgen

  Thailand heeft laten weten dat de passagiers van cruiseschip de Westerdam niet van boord mogen uit angst voor besmette opvarenden. Volgens rederij Holland America Line is niemand aan boord besmet. Op een cruiseschip dat in quarantaine ligt in Japan, waar zich ook vijf Nederlanders aan boord bevinden, stijgt het aantal besmettingen juist. Hieronder lees je de gebeurtenissen van de afgelopen dagen terug. De laatste ontwikkelingen lees je hier.
 2. Nieuwsoverzicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zeven meisjes misbruikt door oppas - Jongetje (13) reist in z'n eentje van Syrië naar Brabant

  Zeven jonge meisjes in de regio Eindhoven zijn misbruikt door een oppas. Twee Limburgers zijn aangehouden vanwege de zaak. In Tilburg is een jongetje uit Syrië terechtgekomen dat naar eigen zeggen helemaal alleen vanuit zijn thuisland naar Nederland is gekomen. Hij kwam op beveiligingsmedewerkers af en begon te huilen. Verder kijken beheerders van buitenbaden in West-Brabant terug op een moeizaam seizoen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.