Bevrijdingsvuur in Den Bosch.
Volledig scherm
Bevrijdingsvuur in Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Nationale 5 mei-viering in Brabant: startschot klinkt in Oss, Den Bosch ontsteekt Bevrijdingsvuur

DEN BOSCH/OSS - Brabant huisvest volgend jaar de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Het feest begint met een lezing in Oss, waar die dag nog meer te doen is. Later op de dag wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken in Den Bosch. Daar is ook het Brabantse Bevrijdingsfestival.

 1. Van de Donk kan toch om tafel met de vrouw die hem weg wil hebben als voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei

  Van de Donk kan toch om tafel met de vrouw die hem weg wil hebben als voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei

  DEN BOSCH - Wim van de Donk gaat binnenkort toch in gesprek met de grootste tegenstander van zijn benoeming tot voorzitter van Nationaal Comité 4 en 5 mei. Eerder weigerde Sabina Achterbergh met hem om tafel te gaan, maar nu is ze alsnog benieuwd naar wat hij te zeggen heeft. ,,Maar ik blijf tegen zijn benoeming en hoop nog altijd dat hij uit zichzelf opstapt”, zegt Achterbergh als voorzitter van de Vereniging Sinti, Roma en Woonwagenbewoners Nederland.
 2. Doodskreten en ‘betalen, betalen’: buren horen ijzingwekkende geluiden tijdens aanval met hakbijl in Eindhoven
  PREMIUM
  VIDEO

  Doodskre­ten en ‘betalen, betalen’: buren horen ijzingwek­ken­de geluiden tijdens aanval met hakbijl in Eindhoven

  EINDHOVEN - In de Otterstraat in Eindhoven is zondag even na middernacht een man door twee andere mannen zwaar mishandeld. Volgens meerdere getuigen werd hij geslagen met een hakbijl en een ijzeren staaf. Daarbij werd volgens buren geschreeuwd: ,,Betalen, betalen!” Het slachtoffer was zwaargewond maar de verwondingen waren volgens de politie niet levensbedreigend.