Videostill Kermis Tilburg
Volledig scherm
Videostill Kermis Tilburg © BD

Naar de kermis in Brabant, hier kan het weer

KAARTVeel kermisliefhebbers en exploitanten hadden het kermisseizoen van 2020 al als verloren beschouwd. Toch mogen kermissen vanaf 1 juli toch weer plaatsvinden. Benieuwd waar in Brabant je in juli en augustus toch nog in de Rups of Breakdancer kan? Dat zie je op het kaartje in dit artikel. 

 1. Zomerfoto's: Kleurig in het gelid staan op het strand van Deauville
  Weekwinnaar

  Zomerfo­to's: Kleurig in het gelid staan op het strand van Deauville

  Peter Sillekens is verkozen tot de weekwinnaar van de Zomerfoto 2020. Hij is op vakantie in de Franse badplaats Deauville. Volgens hem wachten deze parasols op de zon. Misschien zijn ze ook in afwachting van de toeristen die normaal gesproken in het zomerseizoen de stranden bevolken. Deze foto roept een beeld op van verwachting en hoop. De zomer is nog niet voorbij. Er kan nog van alles gebeuren. Van harte gefeliciteerd Peter Sillekens.
 2. Nieuwsoverzicht | Drukte op wegen naar stranden en plassen - Slimme Brabanders verkopen mondkapjes bij stations
  PREMIUM
  Brabants nieuws van vrijdag

  Nieuwsover­zicht | Drukte op wegen naar stranden en plassen - Slimme Brabanders verkopen mondkapjes bij stations

  Het werd al voorspeld: door de combinatie van het mooie weer, de vakantie en de vele thuisblijvers kon het wel een druk worden op de weg en de stranden. Nou, dat hebben we geweten. Al voor 10 uur vanmorgen ontstonden de eerste files bij Bergen op Zoom. Verschillende plaatsen sloten plassen af. Dat laatste gebeurde in Breda iets te rigoreus: een containerblokkade moest Belgen weren uit de Galderse Meren, maar die moest na tussenkomst van de politie weer verdwijnen.