De drie voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's, bijeen op de persconferentie van 10 maart.  Van links naar rechts John Jorritsma (burgemeester Eindhoven), Theo Weterings (burgemeester Tilburg) en Jack Mikkers (burgemeester Den Bosch).
Volledig scherm
PREMIUM
De drie voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's, bijeen op de persconferentie van 10 maart. Van links naar rechts John Jorritsma (burgemeester Eindhoven), Theo Weterings (burgemeester Tilburg) en Jack Mikkers (burgemeester Den Bosch). © copyright Marc Bolsius

Na de Randstad stevent ook Brabant af op corona-alarm

DEN BOSCH - De extra coronamaatregelen die het kabinet neemt, zijn vooral gericht op Noord- en Zuid-Holland. Maar ook in Brabant nadert onmiskenbaar het moment dat bestuurders op de alarmbel moeten drukken. 

  1. Nieuwsoverzicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Griepprik eerder op door corona - Protest tegen Zwarte én Grijze Piet

    Zwarte Piet is in Eindhoven in de ban gedaan, maar de alternatieve Grijze Giet valt ook niet in de smaak bij anti-racismegroepen. Ze noemen het een ‘pseudo-blackface’ en gaan daarom alsnog demonstreren tijdens de intocht in Eindhoven - hoe die er tijdens corona ook uit mag zien. Verder was er vandaag nieuws over de griepprik. Er zijn grote tekorten dit jaar. En er is goed nieuws voor een hondje dat verdween in een dassenburcht. De baasjes waren dit weekend bang dat de dassen de Jack Russel zouden doodbijten, maar het bleek vandaag toch goed afgelopen.