Het lijkt een dag als alle andere bij de hoofdvestiging van Vion in Boxtel, ook al wordt de vleesverwerker op andere locaties hard geraakt door het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt een dag als alle andere bij de hoofdvestiging van Vion in Boxtel, ook al wordt de vleesverwerker op andere locaties hard geraakt door het coronavirus. © Paul Driessen

Na corona-uitbraken in slachthuizen rijst de vraag: hoe veilig is het bij vleesverwerker Vion in Boxtel?

BOXTEL - Het coronavirus zit vleesverwerker Vion danig dwars. Nadat tientallen medewerkers besmet raakten, sloot het bedrijf al slachthuizen in Groenlo en het Duitse Bad Bramstedt. Het roept de vraag op hoe veilig de hoofdlocatie in Boxtel is. Politici en veiligheidsmensen in Brabant willen antwoord.

Het lijkt een vrijdag als alle andere voor vleeswerker Vion in Boxtel. Vrachtwagens vol varkens wachten voor de poort tot ze het terrein op mogen. De slacht gaat gewoon door hier, op de hoofdlocatie van het bedrijf dat stevig wordt geraakt door het coronavirus. Slachthuizen van Vion in het Gelderse Groenlo en het Duitse Bad Bramstedt zijn op last van de lokale autoriteiten gesloten nadat daar tientallen medewerkers besmet raakten. ,,In Boxtel is er al een personeelslid aan corona overleden”, zegt John Klijn, bestuurder van vakbond FNV.