Den Bosch. Daniëlle Schuiling thuis in bed na het ongeluk met een motorcrosser
Volledig scherm
Den Bosch. Daniëlle Schuiling thuis in bed na het ongeluk met een motorcrosser © Olaf Smit

Motorcrosser die Daniëlle (40) uit Den Bosch ziekenhuis inreed na acht maanden aangehouden

DEN BOSCH - Een 20-jarige Bosschenaar is woensdag aangehouden in verband met de ernstige aanrijding met een crossmotor op de Churchilllaan in Den Bosch. Bij het veelbesproken ongeluk raakte een vrouw zwaargewond. De crossers - die de buurt al jaren zouden teisteren - gingen er na het ongeluk vandoor. 

,,Mijn leven ligt in puin”, reageerde het slachtoffer destijds tegenover deze krant. De moeder van drie kinderen wilde de crossers juist aanspreken op hun wangedrag toen het mis ging.

De verdachte is ingesloten en zal verder verhoord worden over zijn rol. Dat laat de politie donderdag weten. Een mogelijke tweede verdachte is nog niet aangehouden. De bestuurder sprong na het ongeluk op die bewuste zomerdag achterop bij een tweede crossmotor en sloeg op de vlucht. Naar deze bestuurder wordt nog uitgekeken.

Bestuurder op de vlucht

Bij het motorongeluk, op 10 juni vorig jaar, raakte Daniëlle Schuiling ernstig gewond. Ze vloog meters door de lucht, liep meerdere botbreuken, belandde op de intensive care en lag twee weken in het ziekenhuis. De crossmotor bleef achter en de bestuurder vluchtte weg zonder zich om het 40-jarige slachtoffer te bekommeren. 

De politie startte een groot onderzoek. De betrokken motor bleek gestolen in Kerkdriel. Een petje dat achterbleef is onderzocht op DNA en er werden camerabeelden bekeken.

Aanspreken op gedrag

Schuiling wilde de crossers op die Tweede Pinksterdag juist aanspreken op hun gevaarlijke gedrag, in een deel van de Bossche Kruiskamp. ‘Terreur’, noemde ze het gedrag. De crossers zouden volgens Schuiling ‘als gekken’ door de buurt scheuren.

Daarom maakte ze een beweging met haar arm, vertelde ze eerder in deze krant. ,,Zo van: rij eens wat zachter. Maar vlak voor de stoep werd ik vol geraakt door een van motorrijders.” Buurtbewoners uit de wijk in Den Bosch klagen vaker over de motoren die door hun buurt scheuren.

‘Jarenlang overlast’

Jesse Hamel, voorzitter van de wijktafel Den Bosch-West, was na het ongeluk vlug ter plekke. Hij woont vlakbij Schuiling en hoorde die dag in juni de crossmotoren ‘keer op keer’ voorbij komen. Ook volgens hem zorgen de jongeren al jarenlang voor overlast door rond te scheuren met auto’s, scooters en motors. 

Vrouw zwaargewond bij aanrijding met crossmotor in Den Bosch.
Volledig scherm
Vrouw zwaargewond bij aanrijding met crossmotor in Den Bosch. © Bart Meesters / Meesters Multi Media
De crossmotor lag als stille getuige op de Churchilllaan na een vreselijk ongeval op maandagavond.
Volledig scherm
De crossmotor lag als stille getuige op de Churchilllaan na een vreselijk ongeval op maandagavond. © Robèrt van Lith/BD