Volledig scherm
Archieffoto: Onderwijsgala. © RENE SCHOTANUS

Moedig je favoriete leraar, lerares of conciërge aan in de tweede ronde

Leraar van het JaarBREDA - Wie wordt de leraar, lerares of conciërge van het jaar in 2019? Op woensdag 5 juni wordt bekend wie de winnaars zijn tijdens het Onderwijsgala. Tot die tijd kunnen de finalisten aangemoedigd worden via onze Facebook-ronde.

In het basisonderwijs zijn de finalisten Elisa Wiegerink van KBS Jacinta in Breda, Rick Trommelen van De Toermalijn in Halsteren, Amy van Opstal van De Bolster in Gilze, Tim van de Luijtgaarden (nutsbasisschool Teteringen) en Bas Driesprong van St. Jozef in Rijen. Hier kun je stemmen op de finalisten van het basisonderwijs.

In het voortgezet onderwijs gaat het om Chaimae Faqir van Tessenderlandt in Breda, Rob Goossens van Graaf Engelbrecht in Breda en Roos Joosten van het Moller Lyceum in Bergen op Zoom. Hier kun je stemmen op de finalisten van het voortgezet onderwijs.

De drie conciërges die gaan strijden om de titel zijn Stephan van Ginneken van KSE in Etten-Leur, Gertjan Traas van ‘t Rijks in Bergen op Zoom en Erik van Campen van St. Joseph in Breda. Hier kun je stemmen op de conciërges die zijn doorgedrongen tot de finale

De Facebook-ronde is bedoeld als aanmoediging. Een vakjury bepaalt woensdag 5 juni wie de winnaars zijn.

Volg de Leraar van het Jaarverkiezing via de app van BN DeStem. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Beelden van de finale van 2018:

 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.