Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Moeder blijft in paniek achter op station Rosmalen: trein vertrekt met daarin haar baby

ROSMALEN/OSS - Een vrouw kreeg maandagmiddag de schrik van haar leven toen ze op het station van Rosmalen stond en daar de trein zag vertrekken met daarin haar baby. Dat zegt een reizigster uit Helmond die ook in de trein zat. De NS bevestigt het verhaal.

Maandagmiddag reisde de vrouw samen met haar baby en peuter van ongeveer twee jaar tussen Den Bosch en Nijmegen met de stoptrein. Haar oudste kind wilde volgens de reizigster niet echt luisteren en was een beetje ‘vervelend’. Op station Rosmalen besloot het kind zelfs de benen te nemen en stapte de trein uit.

Waarschijnlijk uit paniek, volgde de moeder haar kind. Toen ze buiten stond zag ze echter dat de buggy nog binnenstond en dat de treindeuren zich sloten. De trein vertrok met daarin de baby. Een van de reizigers zag hoe de vrouw wanhopig achterbleef op het station. 

NS-woordvoerder Michiel Jonker laat weten dat de vrouw direct daarna naar de meldpaal op het station is gelopen. De veiligheidscentrale van NS schakelde daarop het treinpersoneel in. Op station Oss werd de baby door medewerkers van de NS en de politie uit de trein gehaald. De vrouw was daar inmiddels ook naar toe gebracht voor een liefdevolle hereniging.

De commotie in de trein zorgde niet voor grote vertragingen. Wel werd de stoptrein omgezet naar een intercity om vertraging te voorkomen.

 1. Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig
  Geef uw mening

  Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.