Volledig scherm
PREMIUM
Frank Lammers (rechts) in de Netflix-serie Undercover, die nu al te zien is op de Belgische tv © Netflix

Misdaad scoort, dus ook ‘Opa Jantje’ krijgt een tv-serie

column plaats delictLopen er nog Brabantse criminelen rond waarover géén tv-serie of speelfilm is gemaakt? De vraag dringt zich op nu afgelopen week bekend werd dat er een film in de maak is over Jan B., een 68-jarige beroepscrimineel die vanuit het nietige Hulten de Amsterdamse onderwereld van wapens voorzag en later burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen met de dood bedreigde. 

Op de website van producent Pupkin is alvast te lezen dat de hoofdrolspeler ‘opa Jantje’ genoemd zal worden. Dat klinkt als een vrolijke veteraan die weliswaar een paar schurkenstreken op zijn naam heeft staan, maar diep in zijn hart toch een goudeerlijke kerel is met wie het gezellig stappen is. Laten we hopen dat de filmmakers dit aspect nog even onder de loep leggen voor ze hun artistieke product de wereld insturen. Opa Jantje was woensdag nog present in het gerechtshof in Den Bosch, waar justitie hoopte dat hij eindelijk opheldering zou geven over het in stukken gesneden lichaam van de in 2016 vermoorde No Surrender-man Freddy Janssen. Vergeefs: opa Jantje bleef zwijgen. 

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.