Volledig scherm
PREMIUM
Boerin Henny Verhoeven uit Keldonk. © Van Assendelft

Met nog meer acties als Boxtel ‘wordt het oorlog’: ‘Iedere boer is nu bang’

BOXTEL - Zorgen, grote zorgen maakt melkveehoudster Henny Verhoeven uit Keldonk zich. Zij vreest dat het ‘oorlog’ wordt als er nog meer bezettingsacties volgen bij boeren met kippen, koeien of varkens, zoals maandag in Boxtel. ,,Iedere boer is nu bang dat actievoerders bij hem of haar binnenvallen.”

Zelf is ze niet zo bang uitgevallen, Henny Verhoeven (46) uit Keldonk. ,,Hoewel ik ook met enige regelmaat wel het mikpunt ben geweest en zelf met de dood ben bedreigd, denk en hoop ik dat ze niet snel bij ons op het erf komen. Maar je weet natuurlijk nooit. Iedere boer vreest dat. En als ze je op de korrel hebben, deinzen ze nergens voor terug. Dat is maandag wel weer in Boxtel gebleken. Ik heb er ook wel eens met Marcel, mijn man,  over gehad of ik me wat meer gedeisd zou moeten houden, maar ik vind dat je niet moet zwichten voor dit soort acties.”  

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.