Gebruikers van het zelfdodingspoeder filmen soms als ze het middel gebruiken om te voorkomen dat hun geliefden worden vervolgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebruikers van het zelfdodingspoeder filmen soms als ze het middel gebruiken om te voorkomen dat hun geliefden worden vervolgd. © Ilse van Kraaij

Mensen filmen dat ze zelfdodingspoeder innemen; ‘2400 mensen hebben Middel X in huis’

EINDHOVEN - Mensen stellen documenten op, zetten hun handtekening eronder en filmen zelfs hoe ze zelfdodingspoeder uit éigen wil innemen. Allemaal om te voorkomen dat hun dierbaren die achterblijven later problemen krijgen met de politie. Zeker 2400 mensen zouden het poeder thuis hebben liggen.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.