Volledig scherm
(Archieffoto). © ANP

Meeste jonge verdachten van misdrijven in Roosendaal en Bergen op Zoom, hoe zit het in jouw gemeente?

kaartIn West-Brabant worden in Roosendaal en Bergen op Zoom gemiddeld gezien de meeste jonge mensen (tussen de 12 en 25 jaar) verdacht van een misdrijf. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Per duizend jongeren werden er in Bergen op Zoom 28,7 verdacht van een misdrijf. In Roosendaal waren dat 27, 1 jeugdigen. De twee gemeenten zijn daarmee zelfs koploper in heel Brabant. 

Ter vergelijking: per duizend Amsterdammers tussen de 12 en 25 jaar werden er vorig jaar 32 verdacht van een misdrijf.  Wel blijft het gemiddelde jaarlijks afnemen in de meeste gemeenten.

Alphen-Chaam

In Alphen-Chaam wonen de braafste jeugdigen. Vorig jaar werden daar per duizend jongeren er 8,8 geregisterd als verdachte. 

Bekijk hieronder hoeveel jonge mensen er in jouw gemeente verdacht werden van een misdrijf.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Sander (31) uit Oss overleefde angstaanjagende schipbreuk maar heeft het zwaar: ‘Ik móét terug de zee op’
  PREMIUM
  video

  Sander (31) uit Oss overleefde angstaanja­gen­de schipbreuk maar heeft het zwaar: ‘Ik móét terug de zee op’

  OSS/HONNINGSVAG - Het leek niet erger te kunnen, maar dat werd het wel voor zeevisser Sander van de Pol (31) uit Oss. Hij overleefde vorige maand een angstaanjagende schipbreuk in de ijzige Barentszzee bij Noorwegen, maar kreeg maandag van zijn baas te horen dat er geen werk meer voor hem is en dat hij tienduizenden euro's aan loon niet uitbetaald krijgt. ,,Ondanks de heftige gebeurtenis, moet ik terug de zee op om alles terug te verdienen”, zegt de werkloze visser.
 2. West-Brabantse drugscriminelen wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’
  PREMIUM

  West-Brabantse drugscrimi­ne­len wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’

  Het lijkt een nieuwe trend onder drugscriminelen: drugsafval dumpen in grote, stalen olievaten. Waar de rotzooi voorheen overwegend in de kenmerkende blauwe of doorzichtige jerrycans en tonnetjes in de natuur werd achtergelaten, kozen producenten in West-Brabant recentelijk viermaal voor stevige oliedrums. Of er daadwerkelijk sprake is van een nieuwe gewoonte, moet de toekomst uitwijzen.