Volledig scherm
Noord-Brabant kende het grootste aantal faillissementen in het land in 2012.

Meeste faillissementen in Brabant

UTRECHT/DEN BOSCH - Noord-Brabant is de provincie waar in 2012 de meeste bedrijven failliet zijn verklaard.

In Brabant gingen het afgelopen jaar 2.043 bedrijven en eenmanszaken failliet. Dat is een stijging met maar liefst achttien procent ten opzichte van 2011. Vooral de bouw en financiële dienstverlening werden zwaar getroffen.

De grootste stijging van faillissementen werd geconstateerd in Den Bosch. Hier nam het aantal bedrijven dat bankroet ging, met maar liefst 61 procent toe. In Tilburg was daarentegen een afname te zien van elf procent.

Een en ander blijkt uit cijfers van FaillissementsDossier.nl , een organisatie die beschikt over de complete database met faillissementen en surseances in Nederland.

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.