Volledig scherm
© Thinkstock

Meer meisjes geboren in West-Brabant dan landelijk gemiddelde

ETTEN-LEUR - In de twintig gemeenten die in het meest westelijke deel van Brabant liggen zijn vorig jaar 3.525 jongens en 3.415 meisjes geboren. Daarmee zijn de jongens in aantal met 50,8% in de voorsprong, minder dan het landelijk gemiddelde van 51,3%.

Dat blijkt uit cijfers die RTL heeft gepubliceerd via Buurtfacts.

Uit de gegevens blijkt het hoogste percentage geboren meisjes in Geertruidenberg te vinden is. Daar was vorig jaar 57,9 % van de borelingen een meisje. RTL heeft becijferd dat bij het aantal geboren kinderen in deze gemeente de kans op zo veel of meer meisjes slechts 0,4 % is. In de top-3 van gemeenten met de meeste meisjes staan ook Woensdrecht (53,4%) en Gilze en Rijen (52,9%).

Jongetjes
In Moerdijk werden in 2015 865 jongens geboren tegenover 723 meisjes. Daarmee bestond 57 procent van de nieuwe aanwas uit jongetjes. Het hoogste percentage in de regio en de kans dat bij dit aantal kinderen zo'n percentage jongetjes of hoger uit de bus komt is slechts 2,4%. Andere gemeenten in de top-3 met de meeste jongetjes zijn Halderberge (56,5%) en Rucphen (55%).