Meer groen in de stad? Natuur neemt langzaam bezit van oude Volvo in Eindhoven

EINDHOVEN - Al een jaar staat een roestige Volvo voor de deur van Ineke Paijens aan de Hagenkampweg Zuid in Eindhoven. Onder het mos en de vogelpoep en dat vindt ze geen fraai gezicht.

De lente ontspringt door een rooster boven de motorkap van de zandgele Volvo 244 DL uit 1978. Een plukje onkruid heeft een weg door het motorblok gevonden en heeft ook de storm van afgelopen weekend overleefd. Meer groen in de stad, dat ziet ook Ineke Paijens graag gebeuren. Maar nu het groen letterlijk op een al een jaar voor haar deur geparkeerde oldtimer groeit, is ze er minder blij mee. Ook andere bewoners van de Hagenkampweg Zuid klagen maar niemand weet van wie de Volvo is. ,,Ik heb nog wel gezien dat hij hier geparkeerd werd. Door een leuke blonde jongen. Ik dacht die gaat naar PSV. Dit is een van de weinige straten in de buurt waar nog gratis geparkeerd kan worden dus bij iedere wedstrijd staat het hier vol.” 

Coating van vogelpoep

Dagen, weken en maanden gingen voorbij waarin de auto door de duiven in de overhangende boom gestaag werd voorzien van een dikke coating van vogelpoep. ,,De eerste periode kregen we nog wel eens mensen aan de deur die de auto wilden kopen. Nu zijn het vooral mensen die selfies maken van de ondergepoepte Volvo.” Paijens begon zich er ondertussen steeds meer aan te ergeren. ,,De eigenaar houdt al een jaar een plek bezet en ik vind het ook gewoon asociaal om al die tijd voor de deur van een ander te parkeren. In potentie is het een prachtige auto maar op deze manier is ons uitzicht wel verpest.” 

Volledig scherm
De met mos begroeide Volvo voor de deur van Ineke Paijens (tweede van links) © DCI Media

Uit een vlugge kentekencheck valt op te maken dat de auto in mei 1978 gefabriceerd werd en inmiddels al bijna vijftien jaar in het bezit is van de huidige eigenaar. Van nul tot honderd gaat ie in dik 15 seconden en plankgas zou de topsnelheid 155 zijn. Niet bepaald een racemonster en Paijens heeft sterke twijfels of de genoemde snelheid nog in het oude beestje zit. ,,De buurman wist me nog te vertellen dat de auto stotterend door de straat reed voor de eigenaar hier parkeerde.” 

Politie kan niks doen

Paijens belde al eens met de gemeente of die de auto niet weg kan laten slepen. ,,Die verwezen me naar de politie maar die zegt niks te kunnen doen. De auto is verzekerd en mag hier dus gewoon staan.” Uit de kentekencheck blijkt verder dat de Volvo niet gestolen is en de apk over precies een jaar verloopt. 

Zonde hoe zo'n auto hier wortel staat te schieten, vindt Paijens. ,,Voor de liefhebber is dit een leuke Volvo, dat blijkt ook wel uit de mensen die hier aan de deur stonden om hem te kopen. Maar goed, we weten natuurlijk niet wat de reden is. Misschien is de man wel vergeten waar hij parkeerde of ligt hij ziek in bed. We hopen dat hij dit verhaal leest en de wagen komt ophalen.” 

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen
  PREMIUM

  Van Osse pil tot Nulandse toekan: museum brengt popcultuur in beeld met 100 voorwerpen

  DEN BOSCH - Brabant blaast een aardig deuntje mee in de tentoonstelling over Nederlandse popcultuur die komende zomer te zien is in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Van de 100 voorwerpen die samen de expositie vormen, hebben er zeker 10 wortels in deze provincie. Dat gaat van de Osse anticonceptiepil van medicijnenfabrikant Organon tot de toekan van horecafamilie Van der Valk, die in Nuland haar eerste motel bouwde.