Volledig scherm
Archieffoto. © Beeld Werkt

Medewerkers Efteling brengen gestrande bezoekers zelf naar huis na fout met busdienst

KAATSHEUVEL - Wie heeft zichzelf nou nog nooit iets goeds voorgenomen bij het ingaan van een nieuw kalenderjaar? Medewerkers van de Efteling voegden afgelopen nieuwjaarsnacht vrijwel direct de daad ook bij het woord. 

Een groep van zo'n tweehonderd bezoekers was midden in de nacht gestrand bij het attractiepark in Kaatsheuvel. Speciale busjes waren na het oud-en-nieuwfeest niet komen opdagen. Omdat het reguliere Openbaar Vervoer 's nachts ook al lang niet meer reed, zaten de gasten zonder auto met een probleem. Tientallen personeelsleden losten de situatie op en speelden voor taxi. Na een lange werkdag brachten zij - met eigen vervoer - de feestgangers alsnog naar Tilburg en Den Bosch.

‘Grote klasse’

De actie van het Efteling-personeel oogst veel lof op sociale media. Zo laat Rik op Facebook weten: ,,Vol lof hoe jullie ons en anderen naar huis hebben gebracht. Dit noem ik service van grote klasse.” Robert geeft zijn complimenten op Twitter. ,,Geheel belangeloos loste het personeel het bus-probleem na oud en nieuw op. Top service”, zegt hij.

Het oud-en-nieuwfeest in de Efteling was rond 01.00 uur 's nachts afgelopen. Vanaf middernacht was er een spectaculaire vuurwerkshow met de muziek van bekende attracties zoals Villa Volta. Met ongeveer 15.000 verkochte tickets was het evenement in de Efteling helemaal uitverkocht.

Om bezoekers zonder eigen auto ook de mogelijkheid te bieden om te komen kijken, had de Efteling van tevoren busjes geregeld. Daar is echter iets misgegaan.

 1. Rabobende verdachten eisen andere rechters

  Rabobende verdachten eisen andere rechters

  ROERMOND (ANP) - Meerdere verdachten van de zogenoemde Rabobende hebben maandag de rechtbank in Roermond gewraakt. Zij willen dat andere rechters de zaak behandelen. De wraking volgde op urenlange conflicten en gekissebis tussen advocaten van de in totaal zes verdachten in deze strafzaak en de rechtbank. Een van de advocaten, Erik Thomas, legde uit protest tegen de gang van zaken de verdediging van zijn cliënt neer. De rechtbank heeft de zaak voor onbepaalde tijd aangehouden.
 2. Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie
  PREMIUM
  Live

  Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisa­tie

  DEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.