Maria en Jozef met eieren bekogeld

BOSSCHENHOOFD - De drie koningen zullen de openbare kerststal van Bosschenhoofd nooit meer bereiken. Afgelopen week werd een aantal beelden in de stal op het Midzomerplein vernield. Maria en Jozef waren met eieren bekogeld. Vanwege de trieste aanblik heeft de stichting Kinderfeesten besloten alle beelden uit de stal weg te halen. ,,Triest dat het gebeurt'', zegt Stephanie Hellemons, ,,Heel jammer voor alle mensen en kinderen, die graag een kijkje nemen bij de kerststal.''

Hellemons ontdekte de vernielzucht zelf woensdagmorgen. De stal staat wel in het zicht van enkele omwonenden, maar die hebben niets gezien of gehoord. Of de beschadigde beelden nog hersteld kunnen worden, weet ze niet. De kerststal blijft nog tot na de jaarwisseling leeg staan. ,,Normaal ruimen we na Drie Koningen alles weer op. Nu is de lol er voor ons wel af. We gaan kijken wat we volgend jaar kunnen veranderen, want dit kan zo niet.'' De beelden zijn eigendom van de stichting. Bij vandalisme draait de stichting, die ook de sinterklaasintocht regelt, op voor de kosten.

Het is niet de eerste keer dat de kerststal in Bosschenhoofd is beschadigd. In 2000 werd Jezus uit zijn kribbe gestolen, twee jaar later staken jongeren de stal in brand. Voor 5000 euro is daarna een nieuwe stal met beelden aangeschaft.