Volledig scherm
© Toby de Kort

Man krijgt vallende glasplaat van 91 kilo op hoofd bij station Oisterwijk, slachtoffer gewond

OISTERWIJK – Een man is dinsdag rond 11.00 uur op station Oisterwijk gewond geraakt door een vallende glasplaat die tegen zijn hoofd terechtkwam. Glaszetters waren bezig om de glasplaat te vervangen. Volgens de politie weegt de glasplaat 91 kilo. 

Toen de man, vermoedelijk op weg naar een ander perron, onder de werkzaamheden liep kwam de glasplaat naar beneden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.  “De man kon wel zelfstandig de ambulance in, dus in die zin lijkt het mee te vallen. Maar met hoofdletsel weet je het nooit", zegt een politiewoordvoerder

De politie en de inspectie SZW, voorheen de Arbeidsinspectie, onderzoeken het voorval. Ook ProRail onderzoekt als opdrachtgever de toedracht van het ongeluk. 

De voetgangerstunnel onder het spoor is pas sinds een jaar in gebruik. 

Klik hier voor de 112-kaart van Oisterwijk

Volledig scherm
© Toby de Kort
Volledig scherm
© Foto: Toby de Kort
Volledig scherm
© Toby de Kort
  1. Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip
    PREMIUM

    Help, de pil is schaars: Bredase moet helemaal naar Almere voor een strip

    De anticonceptiepil afhalen bij de apotheek is een gewoonte, net als het doen van een boodschap. Je krijgt een doosje, rekent af en komt drie maanden later weer terug. Deze keer krijg ik één strip in mijn handen geduwd. ,,Dit is voor een maand”, hoor ik mezelf tegen de assistente zeggen. Ze legt uit dat ze niet meer op voorraad heeft, de apotheek krijgt telkens slechts een paar strips van de groothandel. O ja, de prijs is ook wat gestegen: 7,90 euro voor één maand, normaliter betaal ik 10,15 euro voor drie maanden.