Volledig scherm
Vrienden van Anouk Schuurmans scharen zich rond de kist. © Peter van Huijkelom

Man die Anouk (22) doodreed had alcohol gedronken: ‘Hij vluchtte in blinde paniek’

OSS/GEFFEN - De man die heeft bekend dat hij tijdens oudejaarsnacht Anouk Schuurmans (22) in Oss aanreed, had alcohol gedronken en cocaïne gebruikt. Hij sloeg na de aanrijding op de vlucht omdat hij in blinde paniek was, zegt zijn advocaat tegen het Brabants Dagblad.

Zijn cliënt, de 28-jarige Vincent de B. uit Nijmegen, neemt de volledige schuld op zich en staat ervoor open om met de nabestaanden een gesprek aan te gaan. ,,Hij heeft ontzettend veel spijt van wat hij heeft gedaan.”

'Dronken was hij niet'
De 22-jarige Anouk fietst in de nieuwjaarsnacht van Geffen naar Oss als ze geraakt wordt door een auto. De chauffeur laat het slachtoffer zwaargewond achter en rijdt plankgas door. Het blijkt te gaan om Vincent de B., een bekende van politie en justitie.

Tijdens die bewuste nacht zit De B. onder invloed achter het stuur. Hij heeft een paar pilsjes gedronken, maar ‘dronken is hij beslist niet’. Na het ongeluk gaat hij er met hoge snelheid vandoor. Aan de hand van een verloren kentekenplaat komt de politie hem de ochtend erna op het spoor.

Drugstest
Eenmaal op het bureau zou De B. een drugstest geweigerd hebben. ,,Maar dat ligt net iets anders”, zegt zijn advocaat. ,,Mijn cliënt wilde eerst op mij wachten, maar daar ging de politie niet mee akkoord. Dat is vervolgens geïnterpreteerd als het weigeren van een drugstest.”

Onder invloed van drugs was De B. ‘waarschijnlijk niet’, want hij had die avond geen cocaïne gebruikt, alleen ’s middags, verzekert zijn raadsman.

In ziekenhuis overleden
De 22-jarige Anouk werd na het ongeluk met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij later op de dag aan haar verwondingen overleden. Donderdag bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat Vincent de B. drie maanden langer vast moet blijven zitten.