Volledig scherm
Maarten van der Weijden. © anp

Maarten van der Weijden bereikt nieuwe mijlpaal en La Fuente danst erop los

BRABANT BYTESKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

Dit artikel wordt gedurende de dag bijgewerkt.

Waar de één in de ochtend veel moeite heeft om zijn ogen op te kunnen houden, lijkt La Fuente alweer klaar voor een feestje. Verschil moet er zijn. 

In tegenstelling tot La Fuente, had Guido Weijers vanochtend iets meer tijd nodig om wakker te worden. Of beter gezegd: hij had koffie nodig. Heel veel koffie.

Maarten van der Weijden blijft maar scoren. Het geldbedrag dat hij heeft opgehaald met zijn Elfstedenzwemtocht is inmiddels gestegen naar bijna 6,5 miljoen euro. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar kanker.

Op 21 december is het lange wachten eindelijk voorbij. Rico Verhoeven gaat opnieuw het gevecht aan met Badr Hari. In het GelreDome nog wel.

Nieky Holzken staat vandaag een keertje niet in de ring, maar in de bak. Terwijl zijn dochtertje Willisha op een paard rijdt, kijkt haar vader toe.  

 1. Sander (31) uit Oss overleefde angstaanjagende schipbreuk maar heeft het zwaar: ‘Ik móét terug de zee op’
  PREMIUM
  video

  Sander (31) uit Oss overleefde angstaanja­gen­de schipbreuk maar heeft het zwaar: ‘Ik móét terug de zee op’

  OSS/HONNINGSVAG - Het leek niet erger te kunnen, maar dat werd het wel voor zeevisser Sander van de Pol (31) uit Oss. Hij overleefde vorige maand een angstaanjagende schipbreuk in de ijzige Barentszzee bij Noorwegen, maar kreeg maandag van zijn baas te horen dat er geen werk meer voor hem is en dat hij tienduizenden euro's aan loon niet uitbetaald krijgt. ,,Ondanks de heftige gebeurtenis, moet ik terug de zee op om alles terug te verdienen”, zegt de werkloze visser.
 2. West-Brabantse drugscriminelen wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’
  PREMIUM

  West-Brabantse drugscrimi­ne­len wisselen jerrycan in voor oliedrums: ‘Nieuwe tak van sport’

  Het lijkt een nieuwe trend onder drugscriminelen: drugsafval dumpen in grote, stalen olievaten. Waar de rotzooi voorheen overwegend in de kenmerkende blauwe of doorzichtige jerrycans en tonnetjes in de natuur werd achtergelaten, kozen producenten in West-Brabant recentelijk viermaal voor stevige oliedrums. Of er daadwerkelijk sprake is van een nieuwe gewoonte, moet de toekomst uitwijzen.