Volledig scherm
epaselect epa06947130 Perseid meteors (down, R) streaks across the sky over the radar near the Astronomical Institute of the Academy of Science of the Czech Republic in Ondrejov, Czech Republic, late 12 August 2018. The Perseid meteor shower occurs every year in August when the Earth passes through debris and dust of the Swift-Tuttle comet. EPA/MARTIN DIVISEK © EPA

Lukt het jou om de meteorenzwerm op de foto te krijgen: deel de foto's met ons in dit album

fotoalbumIn de late donderdagnacht en de vroege vrijdagochtend zijn vermoedelijk tientallen meteoren te zien. Mocht je gaan kijken en het lukt het om er foto’s van te maken, deel ze met ons in dit album hieronder.

Het gaat om de Monocerotiden, een zwerm meteoren.   

  1. Een roedel sledehonden is zo snel als de zwakste hond
    PREMIUM
    Honden

    Een roedel sledehon­den is zo snel als de zwakste hond

    GILZE - De hond is door de eeuwen heen de oudste en meest trouwe metgezel van de mens. In de achtste aflevering van deze serie over de rol van de viervoeter in ons dagelijks leven aandacht voor de sledehond. Een sledehondenwedstrijd met karren rond de bossen van Gilze. De regionale vereniging Mushing for All Holland ziet dit als het beste alternatief bij gebrek aan sneeuw. Maar straks reizen ze af naar koudere oorden.