Luchtmachtdagen trokken 240.000 bezoekers, volgende editie over twee jaar

videoOok tijdens de tweede dag van de Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel konden luchtvaartliefhebbers hun hart weer ophalen tussen de luide vliegtuigen en spectaculaire vliegshows.  De eerste dag trok zo'n 95.000 bezoekers,  de tweede dag nog eens 145.000. 

Het totaal van 240.000 bezoekers is wat minder dan de 250.000 waar Defensie op had gemikt. Een woordvoerder vermoedt dat potentiële bezoekers zich misschien hebben laten afschrikken door de regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend.

Volledig scherm
Bommen en granaten © Jan van den Oord
Volledig scherm
Drukke boel op tweede dag van Luchtmachtdagen. © Jan van den Oord
Volledig scherm
Bezoekers tijdens de Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel. © ANP
Volledig scherm
De poort is open, de eerste bezoekers stromen weer binnen. © Jan van den Oord
Volledig scherm
Van alles te zien. © Thomas Segers/ Van Assendelft
 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?