Een loverboy liet zijn verloofde in de prostitutie werken en inde al haar verdienste. Hij dwong niet met geweld, maar met dreigementen haar te laten vallen. Het Om liet die telefoontjes horen in de rechtszaal
Volledig scherm
PREMIUM
Een loverboy liet zijn verloofde in de prostitutie werken en inde al haar verdienste. Hij dwong niet met geweld, maar met dreigementen haar te laten vallen. Het Om liet die telefoontjes horen in de rechtszaal © Getty Images/iStockphoto

Loverboy dwingt Belgische (20) ‘met aantrekken en afstoten’ tot prostitutie

DEN BOSCH - Een 20-jarige Belgische vrouw smeekte de rechtbank dinsdag haar verloofde niet te straffen. Toch verdient deze Jamil F. drie jaar cel, vindt de officier van justitie. Hij zou de jonge vrouw bijna een jaar lang hebben uitgebuit als prostituee, vooral door haar psychisch onder zware druk te zetten. ,,Zij trapte in de leugens van de liefde”, aldus het Openbaar Ministerie.

 1. Fulltime avonturier Tamar (34) trekt samen met kameel Einstein door ons land: ‘Wij zijn ook gastvrij’
  PREMIUM

  Fulltime avonturier Tamar (34) trekt samen met kameel Einstein door ons land: ‘Wij zijn ook gastvrij’

  BAVEL - Loslaten is de eigenschap waarin Tamar Valkenier (34) excelleert. Op haar 28ste nam ze afstand van alle zekerheden in haar leven: ze verkocht haar huis, zegde haar baan op en nam afscheid van familie en vrienden. Sindsdien reist ze als nomade de hele wereld over. Maandag was ze met haar kameel Einstein op bezoek in Bavel. ,,Terug naar mijn oude leven kan ik niet meer.”
 2. Rebecca uit Oss woont in Israël en slaapt met haar dochter (2) in een schuilkelder: ‘In de verte horen we de bommen’
  PREMIUM

  Rebecca uit Oss woont in Israël en slaapt met haar dochter (2) in een schuilkel­der: ‘In de verte horen we de bommen’

  OSS - ,,Hier heb je raketten in de lucht, maar in Nederland heb je corona.” Met een staaltje galgenhumor neemt Rebecca Behling uit Oss de telefoon op. Maar dat de situatie in haar thuisland Israël erger is dan in jaren, geeft ze direct toe. De 36-jarige moeder van één dochter woont inmiddels vijftien jaar in het land in het Midden-Oosten. Deze week laaide het conflict tussen Israël en de Palestijnen op. ,,We slapen de laatste nachten in onze schuilkelder.”
 3. Uur U slaat voor Martien R.: gaat ‘De Kop’ dit keer wél voor de bijl ?
  PREMIUM

  Uur U slaat voor Martien R.: gaat ‘De Kop’ dit keer wél voor de bijl ?

  DEN BOSCH/OSS - Gaat het justitie eindelijk lukken om Martien R., aanvoerder van de beruchte Osse woonwagenfamilie, voor langere tijd achter de tralies te krijgen? In de rechtbank van Den Bosch doet het Openbaar Ministerie de komende weken een ultieme poging. Het proces, dat maandag begint, is het strafrechtelijk slotakkoord van Operatie Alfa, de grootste actie uit de geschiedenis van de Brabantse politie.
 1. Rouwstoet in Gaza na luchtaanvallen van Israël
  Play

  Rouwstoet in Gaza na luchtaan­val­len van Israël

 2. Enexis laat restaurant 49 weken wachten op stroom: 'Dan ben ik failliet'
  Play

  Enexis laat restaurant 49 weken wachten op stroom: 'Dan ben ik failliet'