Volledig scherm
Door de brand is de loods volledig verwoest. © Bert Jansen

Loods rijschool volledig verwoest door brand, asbest vrijgekomen

HELMOND - Bij een korte, felle brand in een loods van rijschool Warrenburg in Helmond is vrijdagmorgen asbest vrijgekomen. Het gebouw, gelegen achter dierenwinkel Pets Place XL aan de Mierloseweg, is door de brand volledig verwoest. Niemand raakte gewond. 

Het vuur brak rond 07.20 uur uit. Om de brand bij de vrijstaande loods goed te kunnen blussen, werd onder meer een hoogwerker ingezet.

In het gebouw stonden een aanhanger, camper en een 45 kilometerauto opgeslagen. Volgens Robert Bevers van de brandweer is het vuur mogelijk ontstaan doordat de camper onder spanning stond. Dit wordt verder onderzocht. 

Asbest opruimen

Het vrijgekomen asbest is overgewaaid naar twee naastgelegen tuinen. Vrijdag nog wordt alles opgeruimd. 

De brandweer Brabant-Zuidoost waarschuwde in alle vroegte mensen zo veel mogelijk uit de rook te blijven.  

De dierenwinkel raakte niet beschadigd door de brand.

  1. Pakketten
    Boerenpraat

    Pakketten

    MADE - En, een beetje rustiger nu? Deze vraag krijg ik met regelmaat van klanten in onze kaaswinkel. Laatst ook weer. Ik begon meteen te ratelen over de late oogst van de sojabonen dit jaar. En dat daarna de wintertarwe nog gezaaid moest worden, maar dat het te nat was. En tussendoor was ik de voorbeelden van onze kerstpakketten 2019 aan het bedenken. Deze moeten ook na twintig jaar nog verrassend en origineel zijn. En betaalbaar, met genoeg keuze in elke prijsklasse.